Външни щори

Външни щори

Външните щори осигуряват отлична защита на дограмата, предпазват от влиянието на слънце, градушки, вятър. При спуснато положение създават допълнителна въздушна възглавница между стъклото и ламелите, поради което са отличен топло и шумоизолатор на Вашето жилище. Възпрепятстват навлизането на слънчевите лъчи,както и силата на вятъра . Предотвратяват нагряването на помещенията през лятото и резкия спад на температурата през зимата. Те са едно отлично допълнение към топлоизолацията на Вашия дом. Външните щори се вдигат ръчно с въженце или манивела . Манивелата е задължителна при по-големи размери надхвърлящи възможността за вдигането с въженце. По желание може да се постави електродвигател,който да се задвижва с ел. бутон или с дистанционно управление.

Външни алуминиеви щори

  Изградени са от леко дъгообразно извити алуминиеви ламели, запълнени с полиуретанова пяна . Така те са с по-добра изолация и устойчивост при силен вятър. Естествено водачите, кутията и свързващите елементи са алуминиеви. Тези щори подлежат на значително по-дълга експлоатация и са по-издържливи на атмосферни влияния.


Външни PVC щори

  Външните PVC щори са сравнително по-икономичен,но по-неустойчив вариант от алуминиевите. Състоят от висококачествени PVC ламели, а водачите, кутията и свързващите елементи са алуминиеви за по-голяма здравина.

Външните щори допълват прозореца до функционална цялост. Независимо кой вид ще избере клиента,

- ще си осигури надеждна слънцезащита
- ще направи помещението по-хладно през лятото
- ще получи допълнителна топлоизолация през зимата
- ще се защити от шум
- ще се предпази от любопитни погледи